Dirigent Carina Vinke

Sinds januari 2018 is Carina dirigent van het Emmens Mannenkoor.

Carina voltooide haar Conservatoriumopleiding Bachelor klassiek solozang in 2004. In 2007 studeerde ze met een 9 af aan de Opera Academie (Master) te Den Haag. Daarna studeerde ze samen met pianiste Eke Simons lied aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2009-2010.

Als jong meisje uit Drenthe werd Carina toegelaten in het Nationaal kinderkoor en later als tiener zong ze in het Nationaal Jeugdkoor. Op haar vijftiende werd ze toegelaten in Den Haag in de jong talentenklas waar ze naast haar VWO werd geschoold in klassieke zang. Gedurende deze jaren volgde Carina twee jaar Schoolmuziek en liep ze stages op verschillende basisscholen en middelbare scholen.

Op haar negentiende nam ze het stokje over van de toenmalige dirigent en begon het Katholieke Kinderkoor in Erica te dirigeren. onder haar leiding groeide het koor uit tot zo'n 90 kinderen.

Later dirigeerde ze het kinderkoor Piccoli in Nootdorp, Den Haag, als onderdeel van de Kinderkoor Academie Den Haag. Daarnaast gaf ze daar les aan kinderen en volwassenen.

Bij verschillende koren in Drenthe gaf ze stemvorming, onder andere aan Het Drents Radio Omroepkoor, Het Toonkunstkoor in Emmen, Vocalin Drenthe en Sounds4you.

Naast het dirigeren is Carina een veelgevraagd zangeres en presentatrice. Ze treedt op in binnen- en buitenland en radio en tv. Ze zingt veelal oratoria, opera, lied en hedendaagse muziek.

Als soliste werkte ze onder andere met Jaap van Zweden, Ed Spanjaard, Xian Zhang, Martin Sieghart, Jules van Hessen, Jurjen Hempel, Jos van Veldhoven, Arjan Tien du Toit, Lotte de Beer, Wilma ten Wolde, JoAnn Falletta en Louis Buskens.

Carina is mama van twee kinderen.

Uw IP: 54.92.190.11
Server tijd: 2018-09-21 22:13:28